Natisni

Lahko rečete avtomatizacija vrat, ali pa avtomatska vrata, avtomatizirana vrata, avtomatika za vrata, pogon za vrata, motor za vrata, daljinsko vodena vrata, daljinsko upravljanje vrat, vratni pogoni… Gre za iste izdelke in storitve. Avtomatizirana dvoriščna vrata odpira in zapira elektromehanski pogon za vrata. Avtomatiko za vrata lahko aktiviramo bodisi z daljincem, s stikalom, domofonom, telefonskim klicem, aplikacijo na pametnem telefonu, različnimi senzorji (npr. induktivno zanko v tleh), programsko uro ali še kakšnim drugim sistemom.

Osnovni elementi, ki jih potrebujemo za takšen avtomatiziran sistem odpiranja in zapiranja vrat, so motor za vrata in krmilna elektronika (kontrolna enota) ter fotocelice in opozorilna luč za varnost delovanja. Če želimo vrata odpirati daljinsko, je potrebno dodati še sprejemnikanteno (odvisno od okolja in potrebnega dometa) in kompatibilen oddajnik za daljinsko upravljanje (daljinec) ali več njih. Zadnja leta je zelo priljubljeno odpiranje s telefonom. Najbolj preprosto je odpiranje z brezplačnim telefonskim klicem, ko modul, priključen na kontrolno enoto avtomatike vrat, prepozna vašo telefonsko številko (CLIP) in odpre vrata. Pri tovrstnih možnostih upravljanja z vrati je potrebno upoštevati, da je to varno le, ko so vrata v našem vidnem polju. Naprednejša možnost odpiranja s telefonom je uporaba aplikacije, v kateri imate tudi možnost vpogleda v stanje avtomatike (npr. v službi preverite, ali ste zaprli vrata oz. ali so se za vami zaprla do konca) in celo možnost avtomatskega odpiranja, ko se z vašo pametno napravo približate domu (GPS).

IPEN avtomatizacija vrat, avtomatika za drsna, krilna, garažna vrata in avtomatske zapornice - 25 let

Še nekaj pojasnil glede premikanja vratnih kril. Za odpiranje krilnih dvoriščnih vrat lahko na vrata montiramo elektromehanske »roke«, ali pa jih opremimo s talnim pogonom. Če je dostop na dvorišče omejen z drsnimi vrati, je najbolje, če so ta izvedena kot samonosna drsna vrata s C-profilom in vozički z ležaji. Avtomatiziramo jih s pogonom, pritrjenim na betonski temelj, in zobato letvijo, pritrjeno na vrata.

Delovanje avtomatike za vrata je lahko polavtomatsko ali avtomatsko. Pri polavtomatskem po pritisku na gumb začne utripati signalna lučka, vrata se začno odpirati in se odprejo do končnega položaja. Ko pridemo na dvorišče, vrata z vnovičnim pritiskom na gumb zapremo. Pri avtomatskem delovanju pa se po pritisku na tipko vrata odprejo in po določenem času, ki ga poljubno nastavimo na kontrolni enoti, samodejno zaprejo. Z avtomatiko za vrata je načeloma mogoče opremiti vsaka dvoriščna vrata, ki se mehansko lepo odpirajo, ne glede na njihovo starost. Bolj kot so vrata utečena, manjša potisna sila je potrebna za njihovo odpiranje in s tem je zagotovljena tudi večja varnost.

Če imate vprašanja, ali želite konkretno ponudbo, nas kontaktirajte:
TEL: 02/6097220

http://www.ipen.si/kontakt
http://www.ipen.si/povprasevanje-za-ponudbo-cene 

Želite več informacij najprej izbrskati sami? Tukaj je nekaj izbranih povezav:

Iščete pogon za drsna vrata? Pogoni za DRSNA vrata

Iščete pogon za krilna vrata? Pogoni za KRILNA vrata

Iščete pogon za garažna vrata? Pogoni za GARAŽNA vrata

Iščete avtomatsko zapornico za parkirišče? Avtomatske ZAPORNICE

Iščete daljinec za vrata? Radijski oddajnik, upravljalnik oz. pilot za vrata? Radijski oddajniki (daljinci) in sprejemniki

Iščete okovje za samonosna vrata? Okovje za samonosna drsna vrata

Iščete sekcijska garažna vrata s pogonom? Garažna vrata s pogonom

Iščete pogon za dvoriščna vrata? Avtomatika za vrata

Iščete komponente avtomatike vrat, kot so fotocelice, utripajoča luč, tipkovnica, ključavnica, opozorilna lučka, šifrator, IR bariera, ključno stikalo? Fotocelice, opozorilne luči, tipkovnice in drugi dodatki za avtomatizirana vrata

Iščete radijski sprejemnik za pogon vrat? Radijski oddajniki (daljinci) in sprejemniki

Iščete avtomatiko za vrata? Se zanimate za avtomatizacijo vrat? Avtomatika za vrata

Iščete motor za vrata? Želite, da bi bila vaša dvoriščna vrata avtomatska vrata? Avtomatika za vrata